Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Ehető szárnyú drón mentheti meg a bajba került túrázókat

A fejlesztők azokra gondoltak, akik nehezen megközelíthető helyeken ragadnak, a segítség pedig időbe telik.

Fotó: unsplash
Technológia

Bense Róbert

Szerkesztő

Vizet és gyógyszert is szállíthatnak azok a drónok, melyek ehető szárnyakkal mentenék meg azokat, akiknek akár napokba is telhet a megmentése, azonban a helyzetüket lokalizálták – számolt be róla a CNET.

A Lausanne-i Svájci Szövetségi Technológiai Intézet (EPFL) csapata kifejlesztett egy ehető drón prototípust, melynek a tanulmányát is közzétették. A rágcsálható gép egy szélesebb körű projekt része, amely a RoboFood nevet kapta. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Az IEEE Spectrum beszélgetett Bokeon Kwak vezető szerzővel, aki szerint a drónnak szárnya rizspogácsát és zselatint tartalmaz, és „olyan íze van, mint egy ropogós rizskeksznek, egy kis nyers zselatinnal”.

A szárnyak elkészítéséhez a kutatók lézervágóval kerek rizspogácsákat vágtak ki, majd zselatinnal összeragasztották őket, hogy olyan szárnyszerkezetet hozzanak létre, amely bírja a repülést. A rizs erős, de könnyű, és mégis kellően tápláló.

A csapat most azt tervezi, hogy hogyan lehetne a drónt táplálóbbá tenni, és még több ehető alkatrészt felhasználni az építés során. A drón prototípusa egyébként sikeres tesztrepülést hajtott végre, így hamarosan akár már élesben is bevethetik.

Dietetikus mondta el, miért ne várjunk csodát a „fogyiporoktól” és trenddiétáktól

Mint mondta, a tényleges, hosszú távon tartható egészséges életmódhoz egy komoly és átgondolt elhatározás az első lépés, utána jön a többi.