Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

A gazdasági helyzet miatt már csak pár napig lesz karácsonyi díszkivilágítás Szegeden

Ezúttal a szokásosnál hamarabb, január másodikán fogják lekapcsolni a díszfényeket, ugyanis a következő hónaptól túl sokba kerülne mindez.

Fotó: Ünnepi díszkivilágítás Szeged belvárosában advent második vasárnapján, 2022. december 4-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szegedma.hu szerint mindenki meseországban érezheti magát a karácsonyi fények miatt, amelyeket a Tisza Lajos körúton, a Kárász utcán, a Klauzál téren, a Széchenyi téren, a Feketesas utcában, az Oskola utcában, és a Dugonics téren csodálhatjuk meg.

Ám ez már csak pár napig, egészen pontosan január elsejéig lesz így Szegeden, az okokról pedig a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nyilatkozott a Rádió88-nak. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Ennek során Makrai László elmondta, a gazdasági helyzet miatt ezúttal a szokásosnál hamarabb, január másodikán fogják lekapcsolni a díszfényeket, ugyanis a következő hónaptól túl sokba kerülne mindez.

Kifejtette, hogy onnantól kezdve hatszoros árat, egészen pontosan 4 millió forintot kellene fizetni a karácsonyi fények világításáért, így kényszerű döntést kellett hozniuk, holott tavaly egészen január végéig ki volt világítva a város.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.