Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Lavinabaleset Ausztriában: minden eltűntnek hitt személy életben van

Jó hírek érkeztek a lavina-balesetet szenvedett síelőkről, akik mind életben vannak, nincs halálos áldozata a lavinának.

Fotó: Mentőalakulat tagjai helikopterrel kutatnak túlélők után a svájci Andermatt közelében fekvő sípályán 2019. december 26-án, miután lavina zúdult a síelőkre. Hat embert sikerült kimenteni, de a hatóságok szerint többen a hó alatt rekedtek. MTI/EPA/KEYSTONE/Urs Flüeler
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint arról korábban beszámoltunk, lavina zúdult az osztrák sípályák egy részére, és először úgy tűnt, hogy tíz embert maga alá temetett a nagy hóréteg. Ugyan voltak sérültjei is a lavinának, egyikük sem vesztette életét.

Két embert sokáig eltűntként tartottak nyilván, a mentőcsapatok nagy erőkkel keresték őket, még az éjszaka folyamán is. Az APA legfrissebb jelentése szerint a vasárnapi lavinabalesetben eltűntnek hitt emberek mindegyikét életben találták. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

A CNN a cikkében a jelentésre hivatkozva azt írja, négy sérültről tudni, és az egyikük súlyosan megsérült. A terület végső átvizsgálására hétfőn kerül sor, de úgy tűnik, hogy már senki sincs veszélyben.

A mentőegységek kezdetben attól tartottak, hogy 10 ember eltűnt a lavinában, miután egy síelő vendég közvetlenül a lavina lezúdulása előtt készített egy videót, ami alapján az előbb említett következtetésre jutottak.

A videón látszólag körülbelül 10 síelő volt látható a lavina útjában, ám a felvétel azelőtt megszakadt, hogy kiderült volna, mi történt. Azóta minden lavinában érintett síelőt megtaláltak, jelenleg senkit sem keresnek eltűnt személyként.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Karddal hadonászó férfit tartóztattak le Londonban

Egy karddal hadonászó férfit tartóztattak le a londoni rendőrök, nem sokkal azután, hogy késelősről kaptak bejelentést.

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál kórháznál

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátorában találtak rá az újszülött kislányra.