Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Orbán Viktor a rezsicsökkentésről: nix ugribugri

A kormányfő válaszolt arra, hogy a mostani helyzetben marad-e a rezsicsökkentés jelenlegi formája. 

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök év végi értékelőt és nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében, amelyen felmerült az, hogy marad-e a jelenlegi helyzetben is a rezsicsökkentés módja, amelyet korábban befejeztek. 

A miniszterelnök egy „szakmai kifejezéssel” jellemezte az álláspontját: 

„nix ugribugri”. 

Elmondta, hogy az ő számításaik szerint a háztartások 75 százalékát teljesen lefedi a rezsicsökkentés, a fennmaradó háztartások pedig a módosabbak közé tartoznak, ezek egy része többet, második kevesebbet fizetnek. 

A rezsivédelmi rendszer megmarad, a jelenlegi keretekben, tehát a meghatározott limitekben sem lesz változás. 

Hozzátette, hogy az elmúlt 8-9 évben sikerült azonos szintű árstabilitást fenntartani, és úgy véli, hogy nem érdemes hozzányúlni, még akkor sem, ha jelenleg csökken a tőzsdén a piaci ár, ugyanis amikor magas volt az ár, akkor támogatás adtak, amikor pedig alacsonyabb, akkor tartalékoltak. 

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.