Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,36 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
454,69 Ft
Bitcoin
58,525 $

Az MNB döntött, nem változtat a 13 százalékos jegybanki alapkamaton

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi, idei utolsó kamatmeghatározó ülésén úgy határozott, nem változtat a jegybanki alapkamaton.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi, idei utolsó kamatmeghatározó ülésén úgy határozott, nem változtat a jegybank alapkamat 13 százalékos szintén.

Az MNB honlapján szereplő információk szerint a testület a kamatfolyosó két szélét sem módosította, így minden marad a korábbi döntéseknek megfelelően. Soron kívül Rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre

Mint ismert, az MNB november végén jelentette be, hogy szigorú monetáris kondíciókat tartósan fenntartják, ugyanis csak így tudják biztosítani az inflációs várakozások horgonyzását és az inflációs cél fenntartható módon történő elérését.

A jegybank prognózisa szerint a hazai GDP 2022-ben 3,0-4,0 százalékkal, 2023-ban 0,5-1,5 százalékkal, míg 2024-ben 3,5-4,5 százalékkal bővülhet.

Tarlós Vitézyről: elég nagy arc kell ahhoz, hogy valaki ilyen nyilatkozatokat tegyen

Budapest volt városvezetője őszinte véleményt fogalmazott meg az egykori BKK-vezért illetően.

Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Jó néhány kültéri medencét már kinyitottak húsvétra, a következő nagyobb medencebeüzemelési hullám azonban a pünkösdi hosszú hétvégén lesz, míg máshol csak június végén lesz nyitás.