Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Több száz turistát evakuálnak Peruból

Miután Pedro Castillo korábbi elnököt megbuktatták és letartóztatták, rég nem látott politikai feszültség alakult ki Peruban, jelenleg pedig szükségállapot van érvényben.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Aldair Mejia
Dél-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN értesülései szerint a Machu Picchuban rekedt turisták százait evakuálják, miután Peruban szükségállapotot rendeltek el az ország elnökének megbuktatását követően; ám a múlt heti lezárások és fennakadások után újra járnak a vonatok és a repülőjáratokat is újraindították.

Mint ismert, rég nem látott zavargások söpörtek végig Perun december elején, miután Pedro Castillo korábbi elnököt megbuktatták és letartóztatták. A lakosság a rég elnyomott feszültségét az utcán adta ki zavargások formájában, ami miatt mind a vasúti, mind a légi közlekedésben komoly fennakadások történtek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A tüntetők ugyanis megrohamozták a repülőtereket, a PeruRail, az ország déli és délkeleti régióit üzemeltető perui vasúttársaság pedig szombaton egy hivatalos közleményben jelezte, hogy a Machu Picchuba közlekedő vonatok csak rendkívüli esetben indulnak újra.

A kedden leállt, Machu Picchuba közlekedő járat helyett a vasúttársaság vállalta, hogy az evakuált turistákat bisszal szállítják Cuzco városába, ahol az Alejandro Velasco Astete nemzetközi repülőtéren felszállhatnak egy járatra. Miután a zavargások alábbhagytak, pénteken a repülőtér újra is indította járatait.

Darwin Baca, Machu Picchu polgármestere szerint a világ minden tájáról érkező mintegy 300 turista, köztük peruiak, dél-amerikaiak, amerikaiak és európaiak rekedtek a történelmi helyszínen a zavargások miatt, ám pénteken már arról számolt be, hogy helikoptereket kért a turisták evakuálására.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.