Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,48 Ft
Euró
386,74 Ft
Font
451,63 Ft
Bitcoin
66,561 $

3-an meghaltak és 17-en megsebesültek egy hatalmas hullám miatt Dél-Afrikában

A szóvivő elmondása alapján a mentési munkálatokban résztvevő 35 vízimentő több mint 100 embert látott el, akiknek segítségre volt szüksége a történtek után.

...svg content...Fotó: Mentőalakulatok tagjai keresik a túlélőket a Jukskei folyó partján Johannesburgban 2022. december 4-én. Legalább kilencen megfulladtak egy keresztelő résztvevői közül, miután a folyóparton álló embereket elsodorta az áradó folyó. Nyolc embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván. MTI/AP
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi hatóságok beszámolójából kiderül, miszerint 3 fürdőző, köztük egy tinédzser meghalt, illetve 17 fő súlyosan megsebesült egy hatalmas hullám miatt a dél-afrikai Durban városában, a népszerű Bay of Plenty strandon.

Robert Mckenzie, a KwaZulu-Natal sürgősségi orvosi szolgálat szóvivője elmondta, hogy az incidens szombaton 17 óra körül történt, amikor egy óriási hullám a tengerbe sodorta a strandolókat, amelynek következtében hárman megfulladtak. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

Majd hozzátette, miszerint 17 személyt kórházba szállítottak, akik jelenleg kritikus állapotban vannak, a mentési munkálatokban résztvevő 35 vízimentő pedig több mint 100 embert látott el, akiknek segítségre volt szüksége a történtek után.

Az eset nem sokkal azután történt, hogy a dél-afrikai városban fokozatosan elkezdték megnyitni a strandokat, ugyanis a látogatók megnövekedett számára készülnek az ünnepi időszak alatt – számolt be az Al Jazeera.

Az év elején több strandot is be kellett zárni az áradások és a baktériumfertőzés (E.coli) miatt, áprilisban pedig több mint 400 ember vesztette életét az ország délkeleti partvidékét sújtó árvíz miatt, ahol évtizedek óta nem voltak olyan hatalmas esőzések, mint akkor.

Oltásellenes szülők perelnek gyermekorvosokat Magyarországon

Riasztó mértékű az oltásellenes lobbi térhódítása Magyarországon.