Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Párbeszéd: Pintér Sándor bejelentése „porhintésnek” is kevés

A pedagógusok most sem bér- vagy illetményemelést kapnak, hanem szakmai pótlékot.

Fotó: Twenty20
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Az ellenzéki párt szombati, az MTI-nek küldött közleményében azt írták, Pintér Sándor belügyminiszter bejelentése még „porhintésnek” is kevés: a pedagógusok most sem bér- vagy illetményemelést kapnak, hanem szakmai pótlékot, de szerintük annak még a mértéke is méltatlanul megalázó.

Véleményük szerint a kormány az éjszaka kihirdetett rendeletével gyakorlatilag pedagógus-bércsökkentést jelentett be, hiszen a bérük jövőre jóval kevesebbet ér majd, ha csak a pótlék növekszik, ráadásul így még kiszolgáltatottabbak lesznek. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

A Párbeszéd szerint szükségtelen az Európai Unióra mutogatni a hiányzó források miatt, ugyanis – mint írták – Rétvári Bence államtitkár maga ismerte el egy parlamenti felszólalásában, hogy a magyar költségvetésnek kell állnia a pedagógus-béremelés jelentős részét, 85-90 százalékát.

MTI

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.