Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Megadóztatná a reptéri utasokat a 18. kerület, aggódnak a légitársaságok

A Budapest Airport szerint ez az újabb adóteher valószínűleg komoly hatással lesz a forgalomra és a turisztikai szezonra, amely további problémákat is eredményezhet.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint a 18. kerületi önkormányzat utazásonként ezer forintot szedne be a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre induló és oda érkező, vagy az ott átszálló utasoktól, amely egyedül a 18 év alattiakra és a kerületi lakosokra nem vonatkozna.

A rendelet azért mentesíteni a helyieket, mert ők kénytelenek elszenvedni a légi közlekedés okozta zaj- és környezetszennyezést, a „légiutas-adó” beszedése pedig a légitársaságok és a földi kiszolgálók feladata lenne januártól. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Bár ez még egyelőre nem hivatalos, ám a tervet már most sokan kritikusan fogadták, mondván, a földi kiszolgálók mégis hogyan szedjenek adót, ha egy interneten beregisztráló utassal nem is találkoznak, de az érkezőkkel is csak akkor van dolguk, ha az adott személy elvesztette a csomagját.

Még több gond adóhat

A reptéri cégek pedig kettős adóztatásról beszélnek, ugyanis a légi utazások jegyeit már az extraprofitadó is terheli, amelynek tárgya ugyanaz, mint a légiutas-adóé: az egy darab légi utazás – derül ki a Telex beszámolójából.

Ám az önkormányzat érvei szerint a kettő nem ugyanaz, mivel az extraprofitadó az utazással kapcsolatban a légitársaságokat, míg az utasokra kivetett adó a magánszemélyeket adóztatja, igaz, utóbbi esetében is a légitársaságok és a földi kiszolgálók szedik be azokat.

Ezt követően a reptér a kormányhivatalhoz fordult, kiemelve, hogy ez az újabb adóteher valószínűleg komoly hatással lesz a forgalomra és a turisztikai szezonra, amely a jegyárak emelkedését, a rendelet körüli bizonytalanságok pedig járatok törlését eredményezhetik.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.