Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,37 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
454,96 Ft
Bitcoin
57,519 $

Rövidesen megszülethet a megállapodás az Ukrajnának szánt uniós hitelről

A legfrissebb hírek szerint Lengyelország visszavonta korábbi kifogásait, ezzel pedig egy lépéssel közelebb kerültek az uniós vezetők a megállapodáshoz.

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Guardian jelentése szerint egy lépéssel közelebb kerültek az Ukrajnának szánt, 18 milliárd eurós pénzügyi csomag kapcsán tervezett megállapodáshoz, miután Lengyelország visszavonta korábbi aggályait a csomagban lévő minimumadó kapcsán.

Lengyelország korábban kifogásolta a minimumadó szintjét, mely a Reutersnek nyilatkozó diplomaták szerint megakasztotta a tárgyalásokat, s „vakvágányra terelte” a tárgyalófeleket. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

A megállapodáshoz azonban teljes egyhangúságra van szükség, ám Lengyelország és Litvánia aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az élelmiszerbiztonságra javasolt kivételek a műtrágyaüzletben tevékenykedő orosz oligarcháknak kedvezhetnek.

Gitanas Nauseda litván elnök ennek kapcsán határozottan kijelentette, hogy a korlátozásokat a lehető legszigorúbban be kell tartani, kiemelve, hogy aggasztják a szankciók gyengítésére irányuló kísérletek, melyeket az „élelmiszerbiztonság leple alatt” kívánnak eszközölni.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.