Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Kammerer Zoltán befejezi a profi pályafutását

Eljött a pillanat, amikor Kammerer Zoltán bejelentette, hogy befejezi a profi pályafutását, de a sport ugyanúgy fontos marad számára.

...svg content...Fotó: Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakos beszédet mond Kadler Gusztáv 2019-ben elhunyt magyar kajakozó, edző, sportvezető, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke (1955–2019) emléktáblájának avatásán a győri Kajak-Kenu Vízitelepen 2021. május 7-én. MTI/Krizsán Csaba
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Kammerer Zoltán az egyik legnagyobb név a sportban, összesen három olimpiai és világbajnoki címet nyert. Hatalmas eredmények ezek, és már a 2000-es olimpiai játékokon nyerni tudott, majd négy évvel később Athénben is.

A 44 éves klasszis számos nagy győzelmet aratott, és nemcsak az olimpiákon, hanem a világbajnokságokon is. Sokszor megállíthatatlanul haladt előre, és igazi motorként működött a hajóban. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Pályafutását 1987-ben kezdte a Gödi SE színeiben, majd 1994-től az Újpesti TE színeiben folytatta tovább. Egy rövid kitérő követően a Győri VSE-hez igazolt, amit már nem is hagyott el, 1997 óta tagja az egyesületnek.

„1997-ben, vagyis éppen 25 éve került Győrbe. A Kadler családnál sokszor felemlegetik, hogy gyermekként, amikor a mi versenyzőnk, Jáky Zsolt mögött másodikként ért célba, akkor Kadler Gusztáv úgy mutatta be feleségének Mariannak, hogy egy a fiú egyszer még a mi versenyzőnk lesz.” – írják az egyesült honlapján.

„Így is történt. Életútját azóta a vízitelepen mindannyian kívülről fújjuk. A város egyetlen háromszoros olimpiai bajnok sportolója, világ-és Európa-bajnoki érmei, magyar bajnoki címei mellett a sportág iránti szenvedélye az, ami nemcsak példaképpé, hanem legendává tette. Az est során pályafutásának néhány fontos pillanatáról ezt az összeállítást is megnézhették a jelenlévők.”

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.