Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,326 $

Megenyhül az idő, csapadékkal érkezik a melegfront

A zord napok után fokozatos enyhülés közeledik, eső válthatja a havat.

...svg content...Illusztráció/Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, de éjszaka, illetve csütörtökön napközben átmenetileg – akár nagyobb területen is – szakadozottá válhat a felhőzet. Számottevő csapadék csütörtök estig az ország nagyobb részén nem valószínű, legfeljebb néhol lehet vegyes halmazállapotú csapadék: a hószállingózást dél felől átmenetileg ónos szitálás, majd szitálás váltja fel, illetve csütörtök hajnalban, reggel az északnyugati, északi határvidéken ónos eső is előfordulhat.

Csütörtök estétől délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, amelyből zömében már eső várható. A déli, délkeleti szél szerdán időnként megélénkülhet, estétől mérséklődik a légmozgás. Soron kívül Több mint ötvenszer szúrtak meg egy 15 éves fiatalt Franciaországban, majd élve felgyújtották

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2 és -4 fok között alakul, de néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire -1 és +4 fok között valószínű, de az átmenetileg naposabb tájakon enyhébb lehet az idő.

Időjárási helyzet Európában: Skandinávia felett ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló frontálzónája a Kelet-európai-síkságon át Törökországig hullámzik. Ennek mentén erősen felhős az ég, és sok helyről csapadékról is érkezik jelentés. Ennek formája a legtöbb helyen hó, de a Fekete-tenger partvidékén és attól délebbre eső esik.

A Balkán-félsziget nyugati felén, a Kárpátok íve mentén, illetve ezek tágabb térségében anticiklon alakítja az időjárást. Hideg légtömeg helyezkedik el itt, emiatt hajnalra sokfelé szaladt -10 fok alá a hőmérséklet, de ebből még Csehországnak és az alpi térségnek is jutott.

Európa nyugati és déli részén változékony, ciklonokkal tarkított időjárás uralkodik, és sokfelé esik az eső, az Ibériai-félszigeten helyenként 50 mm feletti mennyiséget mérnek. Csütörtök estig délire forduló áramlással több hullámban érkezik fölénk nedves, és egyre enyhébb levegő.

MTI

Azahriah bejelentette ideiglenes visszavonulását

A fiatal előadóművész pihenésre és fejlődésre hivatkozva tart szünetet karrierjében.

Több mint ötvenszer szúrtak meg egy 15 éves fiatalt Franciaországban, majd élve felgyújtották

Kegyetlenül meggyilkoltak egy 15 éves fiút a dél-franciaországi Marseille-ben, ami újabb bizonyítéka a városban dúló kábítószerrel összefüggő erőszaknak.

Tajvanon új irányt vett a szórakoztatás, kínai inváziót feldolgozó művek kerültek előtérbe

A tajvani szórakoztatóipar korábban tabuként kezelt témája, a potenciális kínai invázió most a könyvektől a társasjátékokig számos platformon megjelent.