Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,204 $

A DK még nagyobb nyugdíjemelést akar

Gyurcsány Ferencék párja, a DK nem elégedett a kormán y által jóváhagyott 15%-os emeléssel.

Fotó: Postás kézbesíti a 13. havi nyugdíjat egy nőnek Budapesten, a XIII. kerületben 2022. február 9-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Demokratikus Koalíció (DK) önmagában elégtelennek tartja a kormány januári, 15 százalékos nyugdíjemelését, ezért további intézkedéseket is kér.

A DK képviselője szerdai, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy pártjuk korábban egyeztetett a legnagyobb magyar nyugdíjas érdekképviselettel. Soron kívül Szelevényi gázrobbanás: emberölés kísérlete miatt nyomoz a rendőrség

Az egyeztetésen arra jutottak, hogy egy tíz százalékos, visszamenőleges nyugdíjemelésre, egy jövő évi 15 százalékos nyugdíjemelésre és egy egyszeri támogatásra van szükség ahhoz, hogy ellensúlyozni lehessen az inflációt és a „rezsiemelést” – mondta Gy. Németh Erzsébet.

A havi 142 ezer forintnál kisebb nyugdíjak esetében az egyszeri támogatás százezer forint lenne, a magasabbaknál pedig sávosan csökkenne – ismertette a részleteket. Elégtelen a kormány nyugdíjemelése, ha nem teljesíti a nyugdíjasszervezetek másik két kérését is – foglalta össze mondandóját a politikus.

(MTI)

Új gazdára talált Kádár János egykori sofőrjének hatalmas kastélya

Kádár János egykori sofőrjét 2005-ben egy vadászaton véletlenül lelőtték, melynek következtében életét vesztette.

Magyar Péter ezekkel a feltételekkel vesz csak részt a köztévé vitáján

A közösségi médiában megjelent posztjában aláhúzta, a meghívóból több fontos dolog sem derül ki, amit nagy hiányosságnak tart.

Magyar Péter hétfőn a Balatonhoz indul, közösségi biciklizésre invitálja követőit

A Tisza Párt alelnöke május 13-án Zala megyében folytatja országjáró kampányát. A keszthelyi kerékpározás során pedig állítása szerint megnézik „a NER által megszerzett értékes helyi ingatlanokat”.