Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Felrobbant az internet az ír miniszterelnök-helyettes éjszakai klubos videójától

Ez azonban egyáltalán nem jó hír: az ír miniszterelnök-helyettesről ugyanis kiszivárgott egy kompromittáló felvétel, ahogyan egy éjszakai klubban szórakozik, azóta pedig több millióan látták a videót.

Fotó: MTI/EPA/AFP/Ludovic Marin
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint az a felvétel, melyen az ír miniszterelnök-helyettes, Leo Varadkar látható, ahogy egy éjszakai klubban szórakozik, igen komoly vitát generált a magánélethez való jog, valamint a közösségi média komolyabb szabályozása kapcsán.

A miniszterelnök-helyettesről készült rövidke videót ugyanis titokban rögzítette valaki egy dublini éjszakai klubban még december elején, majd feltöltötte a közösségi médiába, ahol azóta több millió megtekintést generált a felvétel. Soron kívül Egészségesebb lesz a kenyér, ha lefagyasztjuk fogyasztás előtt?

Varadkar az ügy kapcsán a héten úgy nyilatkozott újságíróknak, hogy ugyan nem kívánja személyes ügyeit nyilvánosan kommentálni, de elmondta, sajnálja a történteket. Kiemelte, mindenki követ el hibákat, hiszen mind emberek vagyunk, ezzel együtt pedig megvédte hivatali teljesítményét, emlékeztetve a koronavírus-járvány, illetve a Brexit kapcsán hozott döntéseire és intézkedéseire.

A Fianna Fáil kereszténydemokrata párt vezetője, Micheál Martin megvédte Varadkart, s kijelentette, a videófelvétel elkészülte és közzététele a magánélethez való jog megsértésének minősül. Martin rámutatott, egy függőben lévő jogszabály lehetőséget biztosítana a kormánynak arra, hogy létrehozza az ország első közösségi médiaszabályozó hatóságát, mely megoldaná az ilyen jellegű problémákat.

Hangsúlyozta, az új uniós irányelvek, illetve a függőben lévő ír közösségi médiaszabályozó hatóság együttesen szigorítaná a platformokat üzemeltető techcégekre vonatkozó szabályokat. A miniszterelnök-helyettesről készült felvétel nagy eséllyel azért készült el és lett közzétéve, mert a politikus 2015-ben coming outolt és nyíltan felvállalta, hogy meleg; a hivatalos eseményekre pedig azóta partnere, Matt Barrett kíséri.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Újra a teljes vonalon közlekedik az M2-es metró egy utas rosszulléte után

Egy utas rosszulléte miatt egy ideig pótlóbusz közlekedett az M2-es metró érintett szakaszán Budapesten.