Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,70 Ft
Euró
389,12 Ft
Font
452,54 Ft
Bitcoin
63,092 $

A kormány inkább titokban egyeztetne az oktatás helyzetéről az iskolaigazgatókkal

Friss sajtóértesülések szerint a kormány szívesebben egyeztetne titokban az iskolaigazgatókkal az oktatás és a pedagógusok helyzetéről.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Népszava jelentése szerint még mindig nem derült ki, hogy mi hangzott el azon a szombati kormányülésen, melyen részt vett Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, illetve a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke is. A Népszava megkeresésére Horváth Péter csak azt árulta el, hogy miről nem esett szó.

Elmondása szerint egyáltalán nem került megvitatásra, de még csak szóba sem került a tanársztrájk, a polgári engedetlenség, ahogy a tüntetések sem, de az egyéb, diákok és szülők által szervezett akciókról sem tettek említést. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Azt azonban megerősítette, hogy előreláthatólag pénteken sor kerülhet egy szakmai egyeztetésre, ahová több iskolaigazgató is kapott meghívót, ám a részleteket nem ismeri. Erről az esetleges találkozóról a múlt hét folyamán nyilatkozott a lapnak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ügyvivője, noha a PDSZ nem hivatalos az eseményre.

Magáról az eseményről csak kollégáiktól értesültek, éppen ezért a szakszervezet még pénteken írt egy levelet a köznevelési államtitkárságnak, s kérelmezték, hogy az eddig titokban szervezett egyeztetésre a PDSZ képviselői is kapjanak meghívást. Nagy Erzsébet hétfőn arról tájékoztatta a lapot, hogy még választ sem kaptak levelükre.

A PDSZ mellett valahogyan a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) sem került fel a meghívottak listájára, ezért az érdekképviselet hétfőn egyenesen a kormányhoz fordult, kezdeményezve, hogy hívjanak össze egy oktatási nemzeti kerekasztalt, ahová meghívják az oktatás összes szereplőjét, köztük a szakszervezeteket, a szakmai és civil szervezeteket, a diákokat és a szülők képviselőit is. A PSZ ennek kapcsán kiemelte, teljesen átláthatatlan, hogy a kormány kivel és miről akar egyeztetni.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.