Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,02 Ft
Euró
385,53 Ft
Font
449,28 Ft
Bitcoin
64,595 $

Újabb részletek: óriáshullám csaphatott le a Viking Polaris tengerjáró hajóra

Az egyik utas szerint minden nagyon gyorsan történt, a legrémisztőbb pedig az volt, hogy a hullám néhány falat is lerombolt a hajón.

...svg content...Fotó: A chilei hadsereg által közreadott kép az Antarktiszon fekvő Bernardo O'Higgins Riquelme kutatóbázisról 2020. december 22-én. MTI/EPA/EFE/Chilei hadsereg
Ausztrália és Óceánia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Néhány hete arról érkeztek hírek, miszerint egy amerikai utas életét vesztette, négy másik személy pedig megsebesült, amikor november 29-én éjszaka egy hatalmas szökőhullám ért el egy, az Antarktisztól Argentína felé tartó hajót.

Az AFP hírügynökség értesülései szerint az incidens akkor történt, amikor a Viking Polaris a Drake-átjáróban hajózott, majd a tengerjáróra lecsapó vízfal ablakokat tört be, és több szobát elárasztott. Soron kívül Információk jelentek meg Robert Fico merénylőjéről

Az ABC News beszámolója alapján az üvegszilánkok egy 62 éves nőt, Sheri Zhut sebesítették még, aki sajnálatos módon belehalt a sérüléseibe, négy további utas pedig nem életveszélyes sebesüléseket szerzett.

Extrém hullámzás okozhatta a tragédiát

Tom Trusdale, aki az eset idején a hajón tartózkodott, elmondta, hogy a hullám nagyon hirtelen csapott le, és számtalan ablakot betört, miközben elöntötte a szobákat, ám a legrémisztőbb az volt, hogy még néhány falat is lerombolt.

A hajó tulajdonosa, a Viking december 1-én jelentette be, hogy a tragédiát extrém hullámzás okozhatta, ám a tengerjáró helyreállításáig, valamint a vizsgálat lezárásáig nem indul újabb körútra – közölte a Live Science.

A feltételezések szerint a Viking Polarisre lecsapó vízfal óriáshullám lehetett, amely legalább kétszer olyan magas, mint a környezete hullámátlaga, s látszólag a semmiből, bármiféle előjel nélkül érkezik, kialakulásának pontos oka pedig egyelőre nem ismert.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.