Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,147 $

Autóban melegedve töltik a telefonjaikat az emberek Odesszában

A lakosság új praktikákat kénytelen alkalmazni, hogy legalább valamennyire képesek legyenek kompenzálni az áramkimaradásokat.

MTI/EPA/ROMAN PILIPEY
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A nagy tömbházak tövében autójukban húzzák meg magukat a civilek Odesszában, ahol már napok óta nincs áram, valamint a fűtéssel is gondok vannak, az időjárás viszont meglehetősen hűvös – valahol pedig melegedni kell.

A Sky News egy fiatal párt szólaltatott meg, akik vastag ruhákba burkolódzva töltötték éppen mobiltelefonjukat, és igyekeztek megmelegedni a járó motorú autóban ücsörögve. Soron kívül Csak pár gomolyfelhő zavarhatja meg a szombati napsütést, 23 fok is lehet napközben

Oleh Jaskovets és Natallia Bovkush elmondták, hogy csaknem két napja nincs áram az otthonukban, miután orosz dróncsapások érték a város elektromos ellátórendszerét – melyek egyébként Ukrajna-szerte jellemzőek az elmúlt időszakban.

„A dolgok nem állnak túl jól” – mondta a 28 éves Oleh a kormány mögött. „Minden nedves a lakásunkban a páralecsapódás miatt”. Felesége folytatta: „14-15 fok van odabent. Ezért kényelmesebb az autónkban, és egy kicsit melegebb is van”.

Habár vasárnap estére Odessza központi részén sikerült visszaállítani az áramellátást, Ukrajnában továbbra is milliók kénytelenek átvészelni a hideg napokat áram és fűtés nélkül. A célzott orosz csapások pedig folytatódnak.

Ősi csillagot fedeztek fel a Tejútrendszeren kívül, új távlatokat nyit az űrkutatásban

Minél idősebb egy csillag, annál több alkotóelemből áll, ám a megfigyelésük ritkaságszámba megy.