Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Óriási erejű robbanás történt Jersey-ben, tucatnyi eltűntet keresnek

Egy lakónegyedben történt a detonáció, eddig egy elhunytról közöltek hírt a hatóságok, de ennél jóval magasabb lehet az áldozatok száma.

Fotó: Illusztráció | Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A Csatorna-szigetekhez tartozó Jersey egyik háromemeletes lakóházában történt robbanás vélhetően gázszivárgás miatt következhetett be, a keletkezett tüzet már eloltották, azonban továbbra is sok eltűntet keresnek.

A mentőszolgálat folyamatosan azon dolgozik, hogy túlélőket találjanak a helyszínen. Robin Smith, Jersey rendőrfőnöke egy szombati sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tűzoltókat előző este hívták a házhoz, miután az ott lakók gázszagról számoltak be. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A rendőrség is vizsgálódik az ügyben

Hozzátette, hogy a rendőrség később, szombat hajnali 4 óra körül „egy nagy robbanásról” kapott bejelentést. Közölte, hogy egy ember elhunyt, két embert pedig kórházba szállítottak – számolt be róla a Sky News.

A rendőrfőnök szerint a robbanás pusztító volt, sokan a romok alatt rekedhettek, így vélhetően emelkedni fog az elhunytak száma. Kiemelte, hogy a rendőrség vizsgálja, hogy „volt-e biztonsági probléma” a gázellátással kapcsolatban.

A robbanásban megsemmisült épület mellett egy másik lakótömb is megsérült, a környékről 20-30 ember kellett a közeli városházára evakuálni. A kutatás akár még napokig is eltarthat, a helyieket arra kérték, hogy kerüljék el az érintett területet.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.