Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Berendelte a polgári engedetlenségben résztvevő iskolák vezetőit Pintér Sándor

A többek között az oktatásért is felelős belügyminiszter most behívatta azon iskolák igazgatóit, melyek bejelentették, hogy részt vesznek a polgári engedetlenségben.

Fotó: MTI/Kiss Dániel
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Blikk értesülései szerint Pintér Sándor belügyminiszter berendelte a polgári engedetlenségben résztvevő iskolák igazgatóit, e lépéssel pedig nagy eséllyel megpróbálja megakadályozni, hogy még több intézmény és pedagógus csatlakozzon a tiltakozási hullámhoz.

A lap úgy tudja, az Eötvös József Gimnázium, a Vörösmarty, a Karinthy, a Kölcsey, valamint a Madách gimnázium igazgatója is kapott meghívót Pintértől, az aktuális helyzet kapcsán felmerült kérdések megvitatására. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Nem tudni, hogy pontosan miről lesz szó ezeken a találkozókon, ám nagy eséllyel az intézményvezetők ezúttal lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák a belügyminiszterrel az oktatásban kialakult problémákat, ezzel együtt pedig valószínűleg az igazgatók is figyelmeztetésben részesülnek majd az engedetlenség nyomán.

Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerület igazgatója ennek kapcsán korábban felhívta az igazgatók figyelmét egy megbeszélésen, hogy aki nem tudja megakadályozni intézményében a polgári engedetlenséget, az arra számíthat, hogy már nem sokáig lesz munkája.

A tiltakozások mostanra egyre gyakoribbak és komolyabb volumenűek, s bár a kormány továbbra is azon kijelentéséhez tartja magát, miszerint kell béremelés a pedagógusoknak, ám ezt az emelést kizárólag akkor akarják eszközölni, ha megérkezik a visszatartott uniós pénz.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.