Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,143 $

Óbuda: kockás inggel, ülősztrájkkal és munkabeszüntetéssel tiltakoznak egy iskolában

Az óbudai Kerék Általános Iskola és Gimnáziumban „az oktatási rendszer lerombolása és kirúgott kollégái elbocsátása ellen” demonstrálnak.

Fotó: Résztvevők a Tanárok a Tanárokért, a Pedagógus Egység és a Tanítanék Mozgalom által szervezett tüntetésen Budapesten, a Klebelsberg Központ előtt 2022. december 3-án. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

December 8-án újra országszerte tiltakoznak a tanárok, amelyhez ülősztrájkkal, valamint virrasztással csatlakoznak a szülők és a diákok, s a cél ugyanaz: magasabb béreket és jobb munkakörülményeket elérni.

Az ELTE-s oktatók és hallgatók például közös demonstrációt szerveztek, Budapesten pedig iskolák szervezéséből több helyen forgalomlassítással tiltakoznak, emellett a Sándor-palotához is szerveződött egy tüntetés reggelre – írta a 24.hu. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

Továbbá az óbudai Kerék Általános Iskola és Gimnázium 28 pedagógusa 24 órás munkabeszüntetéssel tiltakozik „az oktatási rendszer lerombolása és kirúgott kollégái elbocsátása ellen”, miközben a tanulók ülősztrájkolnak, a szülők pedig kockás ingeket helyeztek el az intézmény kerítésén.

Az Infostart szerint Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke arra számít, hogy nagyjából tízezer pedagógus dönt ma a munkabeszüntetés mellett, hiszen a magyar közoktatás nem az összeomlás szélén áll, hanem mostanra teljesen összeomlott.

Elmondása szerint nagy a veszély, ugyanis immár 16 ezer tanár, ha nem több hiányzik a rendszerből, öt éven belül pedig akár 22 ezerre is emelkedhet a számuk, hiszen a kollégák nap mint nap mondanak fel és fordítanak hátat a pályának a kialakult körülmények miatt.

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.