Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,46 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
454,79 Ft
Bitcoin
65,208 $

Lettország beszünteti a száműzött orosz tévécsatornát hamis közvetítéseik miatt

A TV Raint még júliusban száműzték Oroszországból, amikor a helyi szabályozó hatóság kijelentette, „szándékosan hamis információkat terjesztett az orosz katonák ukrajnai tevékenységéről”.

Fotó: Unsplash/ Valery Tenevoy
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Most azonban hasonló vádakkal illetik a tévécsatornát Lettországban is: a Guardian jelentése szerint a lett műsorszolgáltatási felügyelet elnöke, Ivars Abolins közölte, hogy „a nemzetbiztonságot és a közrendet veszélyeztető fenyegetéssel összefüggésben” bevonta a TV Rain engedélyét.

A lett szabályozó hatóság a hónap elején egy 10 ezer eurós bírságot is kiszabott az orosz televízióra, miután egy olyan térképen mutatták be Oroszországot, mintha annak a Krím is része lenne. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

Az ominózus adás után műsorvezető, Alekszej Koroszteljov pénteken bocsánatot kért a nézőktől, és elbocsátotta egyik műsorvezetőjét, Alekszej Koroszteljovot az adásban tett megjegyzései miatt, aki azt találta mondani, hogy őszintén reméli, „a csatorna erőfeszítései elősegítik, hogy az orosz katonákat felszereléssel és kényelmi szolgáltatásokkal lássák el”.

A TV Rain a korábbiakhoz hasonlóan most is elutasította a vádakat, melyek szerintük „igazságtalanok és abszurdak” , majd közölték, ennek ellenére minden adásukat feltöltötték a YouTube-ra, ahol bárki megtekintheti azokat.

Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Vannak, akik szigorúbban büntetnék az állatkínzókat, de a törvény ezt nem mindig teszi lehetővé különböző enyhítő körülmények figyelembevétele okán.

Ronaldinho-gólpasszt adott az Arsenal játékosa Kerkezék ellen (videó)

Anno Ronaldinho adott hasonló passzokat, amikor a passz pillanatában szándékosan elfordította a fejét másik irányba, most ugyanezt tette az Arsenal játékosa az utolsó gólnál, majd Rice a hálóba tette a labdát.