Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,37 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
454,96 Ft
Bitcoin
57,519 $

Montenegró a katonai költségvetésének 11 százalékát Ukrajnának adományozza

A miniszterelnök szerint országa „békét akar”, ezért is fejezik ki támogatásukat Ukrajna és annak népe iránt.

Fotó: Ukrán katonák egy BM-21 Grad típusú rakéta-sorozatvetővel lőnek orosz állásokat a frontvonalon, a Donyecki területen lévő Bahmut közelében 2022. november 24-én. MTI/AP/Libkos
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A miniszterelnöki hivatal jelentéséből kiderül, miszerint Montenegró a katonai költségvetésének 11 százalékát Ukrajnának adományozza, amely a menekültek ezreinek befogadásával együtt egyértelmű eltökéltséget mutat az ukránok védelmét illetően.

A feltételekről Dritan Abazović montenegrói miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök állapodott meg, akik közös nyilatkozatot írtak alá hétfőn, amely az országok közötti együttműködés kiemelt területeit is meghatározza. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Zelenszkij a Telegramon is beszámolt az eredményekről, kiemelve, mennyire hálás Montenegrónak mindazért az erőteljes politikai támogatásért és gyakorlati segítségért, amelyet eddig Ukrajnának nyújtott.

Abazović pedig azt írta a Twitteren, hogy országa „békét akar”, ezért is fejezik ki határozott támogatásukat Ukrajna és annak népe iránt – derül ki a CNN beszámolójából.

„Megvédjük az ország területi integritását és szuverenitását, mint ahogyan a szabad élethez való jogát is”

– hangoztatta.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.

Közel 20 kiló marihuánát küldtek Madridból Budapestre, lebukott egy 26 éves férfi

Illegális küldemény érkezett Madridból Budapestre, amit a rendőrség sikeresen lefülelt, ennek a drogszállítmánynak már biztosan annyi.