Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,981 $

Ukrajna: megszólaltak a légvédelmi szirénák, Moszkva újabb rakétatámadást indított

Az ukrán elnöki iroda vezetője arra figyelmeztette a lakosságot, hogy ne hagyják figyelmen kívül a légiriadót, ugyanis a veszély még nem múlt el.

...svg content...Fotó: Ukrán katonák egy BM-21 Grad típusú rakéta-sorozatvetővel lőnek orosz állásokat a frontvonalon, a Donyecki területen lévő Bahmut közelében 2022. november 24-én. MTI/AP/Libkos
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Helyi tisztviselők jelentése szerint Oroszország újabb rakétatámadást indított Ukrajna ellen, a légvédelmi szirénák pedig az ország jelentős részén, többek között az ukrán fővárosban, Kijevben is megszólaltak.

A Reuters beszámolója alapján több mint száz rakétát lőttek ki Ukrajnára, amelyeket bombázókról és hadihajókról indított az ellenség, azonban károkról vagy áldozatokról egyelőre nem érkezett hír. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az ukrán légierő szóvivője, Jurij Ignat is megerősítette az erre vonatkozó információkat, miközben az orosz rakétacsapások újabb hullámának nevezte az offenzívát, s ezzel az ukrán elnöki iroda vezetője is egyetértett.

Andrij Jermak ezt követően arra figyelmeztette a lakosságot, hogy ne hagyják figyelmen kívül a légiriadót, ugyanis a veszély még nem múlt el, egyéb részleteket azonban nem közölt ennek kapcsán – írta a Sky News.

Moszkva az utóbbi időben számos támadást indított az ukrán energetikai infrastruktúra ellen, amelynek következtében jó néhány helyen megszűnt a víz- és áramellátás, másutt pedig tervezett áramszüneteket kellett bevezetni a takarékosság és a javítások elvégzése érdekében.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.