Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,383 $

Tudatos vásárlással olcsóbban megúszhatjuk a Mikulást

Mint minden másé is, az édességek ára is az egekben van, ám ha tudatosan vásárolunk, és alaposan megnézzük, mit teszünk kosarunkba, akár még spórolhatunk is.

...svg content...Fotó: MTI/Vajda János
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vészesen közeledik a december 6., s bár bármelyik üzletbe megyünk, feltornyozva sorakoznak az édességek, köztük a csokimikulások, a hatalmas választék most még hasznosabb, mint az előző években, hiszen brutálisan elszálltak az árak, ezért kétszer is meg kell gondolnunk, hogy mit rakunk a csizmába.

Érdemes tehát tudatosan vásárolni, hiszen akár spórolhatunk is vele: rengeteg csokoládé, édesség és adventi naptár található az üzletek kínálatában, ám nem elég, ha csak szemmagasságban keresgélünk a polcokon, érdemes megnézni az olcsóbb termékeket is. Soron kívül Hajóbaleset történt Verőcénél, többen meghaltak és eltűntek

Márkás vs. olcsó termékek

A Ripost munkatársai körülnéztek az üzletekben, s úgy találták, hogy ugyanannyi pénzből jóval több és ezzel együtt jobb minőségű csomagokat lehet összeállítani a saját márkás termékekből.

Egy német üzletláncban például az egyik legolcsóbb karácsonyi csomag jelenleg 1079 forintba kerül, a pakkban pedig csak pár apró csokigolyó és egy kisebb méretű csokimikulás van. Ha a márkákat nézzük, igen komoly különbségek mutatkoznak meg, hiszen egy 55 grammos Kinder mikulás 500 forintba kerül, míg a 110 grammos arányaiban jobb áron megy, 900 forintért.

Idén egyes tejcsokoládék mérete is eltérő: a Monarc mikulása például 200 grammos és 669 forintba kerül. Sima csokoládék esetében azonban nincs komolyabb eltérés a 100 grammos termékek között: a Boci 465 forint; a Milka 379; míg a Tibi szintén 379 forint.

A szaloncukroknál is hasonló a helyzet, ugyanis egy 350 grammos csomag 659 forintos áron kapható, ez ráadásul minden ízesítésre érvényes. Egy másik üzletbe látogatva azonban már 1000 forint fölé kúszott a csomag ára: van olyan csokimikulás, melyet 1599 forintért vesztegetnek, de egy kisebb, hazai márkás mikuláscsokit akár már 349 forintért is meg tudunk venni.