Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,05 Ft
Euró
385,47 Ft
Font
449,36 Ft
Bitcoin
66,014 $

Legmagasabb fokú figyelmeztetés van érvényben az Indonéziában kitört vulkán miatt

A Semeru vulkán helyi idő szerint vasárnap kora reggel tört ki, és 1,5 kilométeres hamuoszlopot lövellt a levegőbe. 

...svg content...FOtó: EPA/BRUCE OMORI
Ausztrália és Óceánia

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Helyi idő szerint vasárnap kora reggel tört ki a Semeru vulkán Indonézia Jáva szigetén, amely aztán 1,5 kilométeres hamuoszlopot lövellt a levegőbe, ami miatt a hatóságok kezdetben arra figyelmeztették a lakosokat, hogy maradjanak távol a kitörés területétől.

Később Thoriqul Haq, a régió egyik vezető közigazgatási tisztviselője elmondta, hogy megkezdődött a vulkán közelében élő emberek evakuálása.  Soron kívül Robert Fico már nincs életveszélyben

Indonézia katasztrófaelhárítási ügynöksége, a BNPB figyelmeztette a lakosokat, hogy a kitörés központjának 5 km-es körzetében ne végezzenek semmilyen tevékenységet, és a lávaömlés veszélye miatt 500 méterre kerüljék el a folyópartokat. 

A japán meteorológiai ügynökség közölte, hogy a kitörés után a szökőár kialakulásának lehetőségét figyeli – írja a Channel News Asia.

A BNPB nem reagált azonnal a cunami-veszélyre vonatkozó japán figyelmeztetésre.

Indonéziában 142 vulkán van, ez azt jelenti, hogy ott él a legtöbb ember vulkán közelében, köztük 8,6 millióan 10 km-en belül. 

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

Felszállás közben kapott lángra egy hatalmas Boeing utasszállító egyik hajtóműje (videó)

Ezúttal felszállás közben akadtak gondok a Boeing egyik utasszállítójával, amiről videó készült, mely bizonyítékként szolgálhat a vizsgálat során.

Óriási hajrával biztos kupainduló a Chelsea

Köszönhetően a riválisok sorozatos pontvesztésének és a Chelsea nagy hajrájának, a londoniak ott lesznek az egyik európai kupában a következő szezonban.