Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,94 Ft
Euró
394,27 Ft
Font
466,65 Ft
Bitcoin
55,858 $

A DK az uniós támogatások előlegeinek visszafizetését követeli

Rónai Sándor szerint a pénzt a vállalatok rezsitámogatására kellene fordítani.

...svg content...Budapest, 2020. március 1. Rónai Sándor, a párt európai parlamenti képviselõje beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Vissza kell venni a „fideszes milliárdosoktól” a várhatóan nem beérkező uniós támogatások magyar kormány által kifizetett előlegeit – hangoztatta Rónai Sándor, a párt EP-képviselője szombaton a Demokratikus Koalíció (DK) Facebook-oldalán közzétett videójában.

Az ellenzéki politikus közölte: az Európai Bizottság a napokban tette közzé azt a javaslatát, hogy a Magyarországnak járó több ezer milliárd forintos uniós támogatás kifizetését függesszék fel az Orbán-kormányok tizenkét éves „lopása” miatt. Soron kívül Börtönben marad az óbudai alpolgármester

Rónai Sándor elmondása szerint az EU által finanszírozott projektekhez szükséges forrásokat a magyar kormány meg szokta előlegezni a magyar adófizetők pénzéből, hogy majd utólag, a beérkező uniós pénzekből pótolja ki ezeket az állami költségvetésben.

„Vagyis, ha nem érkeznek meg az uniós támogatások, akkor a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak már kiutalt pénzekkel együtt az uniós pénzek duplán hiányoznak majd a magyar emberek zsebéből” – mutatott rá.

A Demokratikus Koalíció szerint azonnal vissza kell venni a magyar emberek zsebéből kifizetett uniós támogatási előlegeket. Ezt a pénzt a magyar kis- és középvállalkozások rezsitámogatására kell fordítani, mert a rezsiválság miatt tönkremehetnek, és így rengetegen veszíthetik el a munkájukat – mondta Rónai Sándor.

MTI

Üzemanyaghelyzet: már a Mol képviselőit is behívatták

Nagy Márton többek között a Mol képviselőit is behívatta az elfogadhatatlan üzemanyagárak miatt.

Van, ahol már csak gyógyszertárban lehet e-cigit vásárolni

Július 1-től az eldobható elektromos cigaretták kizárólag gyógyszertárakban vásárolhatók meg Ausztráliában.

Fotókon Orbán Viktor kínai látogatása Pekingből

Orbán Viktor egy nagyon fontos találkozón van túl Kínába, ahonnan az Egyesült Államok felé vette az irányt.