Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,721 $

Varga Mihály: negyedére csökkent a gázfogyasztás az állami hivatalokban

Elmondása szerint mindez 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek, vagyis nem kis összegről van szó.

Fotó: Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fóruma előtti sajtótájékoztatón Budapesten, a Barabás Villában 2022. november 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Varga Mihály a hivatalos közösségi médiás oldalán írt arról, miszerint a kormány magán kezdte a spórolást, ugyanis szeptemberben és októberben negyedére csökkent a gázfogyasztás az állami hivatalokat illetően.

Majd kifejtette, hogy az elszálló energiaárakra való tekintettel a kormány úgy döntött, hogy takarékos gazdálkodást rendel el a hivataloknál, amelynek részeként 25 százalékos megtakarítást célzott meg a gázfogyasztásban. Soron kívül Leszedték a közművesek a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

Állítása szerint a hivatalok határozottan felülteljesítették a célt, mivel a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett 101 hivatali épületben szeptemberben 55,9 százalékkal, októberben pedig 81,2 százalékkal csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest.

A pénzügyminiszter itt kiemelte, hogy mindez 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek, így hát nem kis összegről van szó, s ezt követően köszönetet mondott a munkatársak helytállásáért.

Jobb, ha mindenki felkészül, 500 forint lesz egy gombóc fagylalt idén nyáron

A változatosság kedvéért ismételten drágulásra kell készülni a süteményeknél, miközben a kakaó világpiaci ára rekordszintre emelkedett, egy gombóc fagylalt pedig legalább 500 forint lesz a nyáron.