Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,17 Ft
Font
452,51 Ft
Bitcoin
63,581 $

Fidesz: Gyurcsányékkal elviselhetetlen szankciós megélhetési válságban élnénk

A Fidesz szerint, ha Gyurcsányék lennének kormányon, elviselhetetlen szankciós megélhetési válságban élnének a magyarok.

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Ha Gyurcsányékon múlna, a magyarok már elviselhetetlen szankciós megélhetési válságban élnének – reagált a nagyobbik kormánypárt Kálmán Olga (DK) csütörtöki sajtótájékoztatójára, amelyen az ellenzéki politikus arról beszélt, novemberben 48 százalékkal kellett többet fizetni ugyanazért a néhány élelmiszerért egy budapesti boltban, mint májusban.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az élelmiszerek ára azért emelkedik, „mert a Gyurcsányék által oly szolgaian támogatott brüsszeli szankciók miatt egész Európában elszabadultak az energiaárak és az infláció”. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

„Ha Gyurcsányékon múlna, akkor a magyarok már elviselhetetlen szankciós megélhetési válságban élnének” – jegyezték meg, hozzátéve: „a guruló dollárokért cserébe a baloldal ugyanis eladta a lelkét idegen hatalmaknak és leszerződött az energiaszankciók támogatása mellett akkor is, ha azok árát a magyar emberek fizetik meg”.

„A dollárbaloldal” nem szavazta meg sem a rezsicsökkentést, sem az árstopokat, ellenben „simán elzárná a magyarok előtt a gázt, az áramot és az üzemanyagot” – olvasható a Fidesz közleményében.

(MTI)

Gulyás Gergely szerint Magyarország szívességet tesz az EU-nak az uniós elnökséggel

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország uniós elnöksége előnyös lehet az Európai Unió számára.

A Fidesz helyi kampányfőnöke vette észre a lángoló választási plakátokat

Ismeretlen tettesek rongálták meg és gyújtották fel a Fidesz választási plakátjait Ózdon, a helyi szervezet és a rendőrség nyomozást indított.

Újabb vizsgálatot indítottak a Boeing ellen

Az Egyesült Államok Polgári Légiközlekedési Hivatala (FAA) vizsgálatot indított a Boeingnál, hogy megállapítsa, helyesen hajtották-e végre a 787-es Dreamliner típusú repülőgépek szárny és törzs közötti csatlakozásainak kötelező ellenőrzéseit.