Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,26 Ft
Euró
384,45 Ft
Font
451,28 Ft
Bitcoin
68,917 $

A NATO ígéri, segít Ukrajnának az infrastruktúra helyreállításában

A NATO külügyminiszterei kedden megismételték korábbi ígéretüket, miszerint segítenek Ukrajnának az infrastruktúra helyreállításában.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Andreea Alexandru
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint a NATO külügyminiszterei kedden egy közös nyilatkozatban jelentették ki, hogy továbbra is szilárdan kitartanak „Ukrajna függetlensége, szuverenitása és területi integritása melletti elkötelezettségük mellett”, s ígéretet tettek arra, hogy a NATO-szövetségesek segíteni fognak Ukrajnának az energetikai infrastruktúra helyreállításában.

A nyilatkozatban kiemelték: Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

„Oroszország elfogadhatatlan cselekedetei, beleértve a hibrid tevékenységeket, az energetikai zsarolást és a vakmerő nukleáris retorikát, aláássák a szabályokon alapuló nemzetközi rendet.”

Hangsúlyozták továbbá, hogy elítélik Oroszország kegyetlenségét Ukrajna polgári lakossága ellen, valamint az emberi jogok megsértését, például az erőszakos deportálásokat, a kínzásokat; illetve a nőkkel, gyermekekkel és a kiszolgáltatott helyzetben lévő személyekkel szembeni barbár bánásmódot.

A közleményben leszögezték, továbbra is eltökélten támogatják Ukrajna hosszú távú erőfeszítéseit a háború utáni újjáépítés és reformok kapcsán, hogy az ország képes legyen biztosítani „szabad és demokratikus jövőjét, modernizálja védelmi szektorát, és elrettentse a jövőbeli agressziót”.

Végezetül rámutattak, a NATO továbbra is arra törekszik, hogy erősítse partnerségét Ukrajnával, miközben az euroatlanti törekvéseket igyekszik előremozdítani. Mint ismert, Ukrajnában már napok óta rendszeres áramkimaradásokat tapasztalnak a lakosok, mivel Oroszország továbbra is célzottan támadja az ukrán energetikai infrastruktúrát.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.