Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

Hamarosan eldőlhet az EU-s pénzek sorsa, Navracsics Tibor optimista

Az uniós fejlesztésekért felelős miniszter arra számít, hogy az EU jóváhagyja Magyarország helyreállítási tervét.

Budapest, 2022. november 24. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Versenyképességi Operatív Programok 16. konferenciáján Budapesten 2022. november 24-én. MTI/Kovács Anikó
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Navracsics Tibor a Reutersnek elmondta, hogy várakozásai alapján az Európai Bizottság azt javasolja majd az uniós döntéshozóknak, hogy függesszék fel az EU támogatások 65%-át, amely csaknem 7,5 milliárd eurónak felel meg.

Mindazonáltal abban is bízik, hogy az Európai Unió pénzügyminiszterei a december 12-ei Ecofin-ülésen jóváhagyják a magyar helyreállítási tervet, amely 5,8 milliárd eurónyi összeget jelentene az országnak, ugyanakkor ennek megítélését is szigorú feltételekhez kötné az EU. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Navracsics szerint még időben lehetünk

Navracsics megismételte, hogy Magyarország teljesíti a Brüsszel felé tett vállalásait, és arra számít, hogy jövőre megkapja az összes felfüggesztett európai uniós forrást. Ezzel ellentétes, hogy az Európai Parlament frakciói további szigorításokat várnak Magyarországgal szemben.

Arra a kérdésre, hogy lát-e lehetőséget arra, hogy decemberben az utolsó pillanatban politikai kompromisszumot kössön Brüsszellel a pénzeszközök felfüggesztésének elkerülése érdekében, Navracsics így válaszolt: „Optimista ember vagyok, sok mindent láttam már.”

„Ha decemberben alá tudjuk írni a partnerségi megállapodást az EU-val, és ha a Tanács elfogadja a helyreállításai tervet, akkor időben vagyunk. Most azonban az uniós források esetleges felfüggesztésén van a hangsúly” – mondta Navracsics.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.