Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Ez volt a célja a pályára berohanó Superman-pólós olasznak

Mario Ferri a Portugália – Uruguay csoportmérkőzésen szaladt a pályára, tette nem csupán céltalan trollkodás volt.

MTI/EPA/Noushad Thekkayil
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az „Il Falco” becenevű 35 éves férfi szivárványszínű zászlóval, Supermanes pólóban rohant a pályára. Utóbbira két üzenet volt ráírva, az egyik a „mentsük meg Ukrajnát”, a másik pedig a „tisztelet az iráni nőknek”.

A férfit ugyan őrizetbe vették a mérkőzést követően, azonban minden további következmény nélkül kiengedték. Ferriről kiderült, hogy a tiltakozásai korábban nem humanitárius indíttatásúak voltak. 12 évvel ezelőtt Marcelo Lippi olasz szövetségi kapitány döntése ellen tiltakozott, amiért nem válogatta be Antonio Cassanót. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Később aztán már más okok voltak a pályára rohanásai mögött, 2010-ben, a klubvilágbajnokság döntőjén egy iráni nő mellett állt ki, Sakineh Mohammadi Ashtianit kövezés általi halálbüntetésre ítéltek, később azonban kegyelmet kapott.

A 2014-es brazíliai világbajnokságon a nyomornegyedek és az országban tapasztalható szegénység miatt szaladt a pályára. Jelenleg Lvivben segít az ukrán menekülteknek, bevallása szerint önkéntes alapon – írja az Eurosport.

2012-ben arról kérdezték, mégis mi motiválja, akkor elmondta, számára ez személyes kihívás és mostanra hírnevet hozott neki, melynek segítségével többek között humanitárius akcióit is finanszírozni tudja.