Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,965 $

Márki-Zay nem adja fel: továbbra is vitára várja Kocsis Mátét, ezeket kérdezné

Elindult az üzengetés az MMM vezetője és a Fidesz frakcióvezetője között. 

Fotó: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke (j) beszéde elmondása elõtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Mûjégpálya épületében az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Márki-Zay Péter meg van győződve arról, hogy igaza van az baloldal amerikai finanszírozása kapcsán megindult vitában, olyannyira, hogy vitára hívta Kocsis Mátét. 

A Fidesz frankcióvezetője azonban nem MZP álláspontjára lenne kiváncsi, hanem Karácsony Gergelyére, akinek a pártja, a Párbeszéd, Márki-Zay állítása szerint, nem kapott az amerikai pénzekből.  Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Hódmezővásárhely polgármestere megérti, hogy Kocsisnak nincsen több kérdése a titkosszolgálati jelentés után, azonban neki vannak, amelyeket pontokba is szedett a közösségi oldalán: 

  • 1. Miért megdöbbentő – a jogszabályoknak megfelelve – adományokat elfogadni magyar emberektől, amikor ezt a Fidesz is megteszi?
  • 2. Zavar az az 1,8 milliárd forint (ez kb. akkora összeg, mint amennyiért Rákay Philip árulja a néhány éve a birtokába jutott Tarányi-présházat), amit a szervezetünk tisztességes úton, magyar emberektől kapott, azonban nem zavart az az elmúlt 12 évben, hogy több száz milliárd forint közpénz tűnt el.
  • 3. Kíváncsi volnék mi a véleményed, és esetleg tudod-e, honnan van több milliárd forintja a Megafonnak, amelyből működik?
  • 4. Miért kapott közpénzből százmilliókat a CÖF?
  • 5. Mennyi közpénzt és mire kapott – a Fideszhez ezer szállal kötődő – Alapjogokért Központ?
  • 6. Zavarnak az MMM kultúraváltó kampányára küldött adományok, de nem zavar, hogy jelenleg – közel négyszer annyiból, mint amit az MMM kapott – 7 milliárd forint közpénzből folyik egy olyan álkonzultáció a szankciókról, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazatott. 
  • 7. Érdekelne a véleményed arról is, hogy nem tartod-e illegális pártfinanszírozásnak vagy erkölcstelennek, hogy Rogán minisztériuma a választásokat megelőzően 50 milliárd forintot költött el kommunikációra. 
  • 8. Nem tartod-e erkölcstelennek és a pártfinanszírozási szabályok kijátszásának, hogy közpénzből a kormány folyamatos propagandát és kampányt folytat, amely egy az egyben megegyezik a Fidesz álláspontjával?

A titkosszolgálat más összegekről beszél, mint Márki-Zay

Márki-Zay azt mondja, hogy válaszol szívesen minden kérdésre, ha Kocsis is válaszol azokra a kérdésekre, amelyeket ő föltett, és amelyek valójában nem relevánsak, ugyanis nem a törvénytelen külföldi pártfinanszírozásra vonatkoznak. 

Ráadásul, ahogy a pontokban megemlített Rákay Philip kiderítette, a kampány valójában nem kultúraváltásról szólt, ugyanis az Action for Democracy azt írta a honlapján, hogy 

„a világ eddigi legkritikusabb választása előtt állunk. A demokrácia sorsa világszerte ezen a választáson és az olyan kegyetlen diktátorok, mint Trump, Putyin és Orbán megállításán múlik. (…) Támogassa mozgalmunkat a szabad és demokratikus Magyarországért.”

Ezen felül a titkosszolgálat jelentése nem 1,8 milliárd forintról beszél, ahogy azt az MMM állítja, hogy ennyit kaptak, hanem ők legalább 3 milliárdot találtak.