Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Márciusban játszik legközelebb a válogatott, már megvan az ellenfél kiléte

2023-ban két szabadnapja is lenne az Európa-bajnokság selejtezőire készülő magyar válogatottnak.

Luxembourg, 2022. november 16. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a másnapi Luxemburg - Magyarország barátságos mérkõzés elõtt a Luxembourg Stadionban 2022. november 16-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Marco Rossi legénysége ötcsapatos csoportba került az EB-selejtezőket illetően, ami azt jelenti, hogy két játéknapon nem szerepel a magyar válogatott, azonban az UEFA szabályzata szerint ezeken a napokon kötelesek pályára lépni a nemzeti együttesek.

Így Magyarország ezeken a játéknapokon felkészülési mérkőzéseket játszik. A csapat március 23-án játssza első mérkőzését, a Puskás Arénában fogadják Észtország csapatát. Az észtek jól szerepeltek az idei Nemzetek Ligájában, divíziót váltottak, csoportgyőzelmükkel felkerültek a C ligába. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Az idei évben nagyon erős ellenfeleink voltak, amelyek rendre kezdeményeztek ellenünk, így most kifejezetten olyan ellenfelet szerettünk volna, amellyel szemben valószínűleg nekünk kell majd kezdeményeznünk és feltörni a szervezett, felállt védelmet” – nyilatkozta Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

 „Az észtek veszélyesek, amit az is jól mutat, hogy nyáron 0-0-s döntetlent játszottak a bennünket két vb-selejtezőn is legyőző Albániával. Bár játékosaik többsége az észt bajnokságban játszik, van kerettagjuk az Arsenalból, a Tottenhamből és az FC Zürichből is” – tette hozzá.

A magyar válogatott négy nappal később, március 27-én kezdi meg szereplését az EB-selejtezőkön, Bulgária csapatát otthon fogadja Marco Rossi alakulata. A drukkerek már most 25 ezer bérletet váltottak az selejtezőkre.