Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,60 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,18 Ft
Bitcoin
62,768 $

Érződött Brazílián Neymar hiánya, nehezen gyűrték le Svájcot

A Selecaónak nem ez volt a leglátványosabb mérkőzése a katari világbajnokságon, ebben biztosak lehetünk.

MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Tité gyakorlatilag a teljes stratégiát át kellett, hogy alakítsa Neymar hiányában, akit Fred igyekezett helyettesíteni. A Szerbia elleni magabiztos győzelmet követően ma Svájc csapatával küzdöttek meg, akik okoztak már bőven meglepetést a nagyok ellen is.

Svájc a Kamerun elleni sovány, egygólos győzelmét követően ugyan nem volt éppen győzelmi kényszerben, de egy Brazília elleni pontszerzéssel óriási lépés tettek volna a továbbjutás felé, lévén Szerbiának csak egy döntetlenre futotta afrikai ellenfelével szemben. Soron kívül Napos, csapadékmentes kedd vár ránk

Az európai csapat rendkívül jól tartotta magát az első játékrészben, a brazilok fickándozó játékát olyan szinten törték meg, amire 45 percig szinte semmi ellenszere nem volt Tité együttesének. Raphinháé volt a legnagyobb lehetőség még a 28. percben, Sommer azonban résen volt.

Az első félidő leglátványosabb pillanata az volt, amikor elment a világítás a dohai 974 stadionban, a második játékrészre azért ennél jóval többre volt szükség Brazíliától, ha be akarták húzni a három pontot.

Rodrygo beállítása aztán új lendületet adott Brazíliának, a 65. percben pedig Casemiro labdaszerzését követően Vinícius szerezte volna meg a vezetést a dél-amerikaiaknak, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot.

A svájci bicska végül csak megadta magát a brazil rohamokkal szemben, igaz egészen a 83. percig kellett várni, ekkor Rodrygo asszisztjából Casemiro pókhálózta ki az alsót. Brazília ha szűken is, de megnyerte a sorsdöntő mérkőzést, ami után már biztos ott van a legjobb 16 között, ráadásul csoportelsőként.

Standings provided by Sofascore