Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,50 Ft
Euró
389,13 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,740 $

Belgium sokkal szigorúbban büntetné az online zaklatást

A lépés célja, hogy az online platformok biztonságosabbá váljanak azáltal, hogy fokozottabban ellenőrzik az ott végbemenő tevékenységeket.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy új törvényjavaslat szerint immár az online zaklatást, s azon belül a doxolást (személyes információk összegyűjtése és publikus közzététele), valamint a nem kívánt szexuális tartalmú fotók küldését is szigorúbban fogják büntetni Belgiumban.

Ez azt jelenti, hogy most már az is 3 év börtönt kockáztat, aki egyetlen, ilyen jellegű nem kívánt képet küld el valakinek az interneten keresztül, de a büntetés 5 évre emelkedhet, ha az elkövető ismerte az áldozatot, és akár 20 évre is, ha az áldozat kiskorú. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

A lépés célja, hogy az online platformok biztonságosabbá váljanak azáltal, hogy fokozottabban ellenőrzik az ott végbemenő tevékenységeket, az áldozatok számára pedig egyszerűbbé tegyék, hogy jelenteni tudják az illegális tartalmakat.

A Plan International szervezet szerint tízből hat 15-25 év közötti nő tapasztalt már online zaklatást, ám az ehhez köthető bejelentés megtétele nem volt túl egyszerű, a módosítással azonban ezt már online is meg lehetne tenni, amely sokat javítana a helyzeten – írta a The Brussels Times.

Liesbet Stevens professzor szerint ez azzal jár majd, hogy a hatóságoknak sokkal több munkájuk lesz egy-egy ügy kivizsgálásakor, így arra is megoldást kell találni, hogy mindez kivitelezhető legyen, különben az egész egy „zsákutca” marad.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Váratlan eredmény született a Chelsea-Tottenham rangadón

A Chelsea továbbra is nagyon hektikus formában játszik, addig a Tottenham szép lassan lemondhat a Bajnokok Ligája indulásról.

Így lehet megállapítani, mely árus kínál valóban magyar epret

Több dolog is van, ami arra utal, hogy a „mézédes magyar epret” kínáló árusok között egyesek ellenőrizetlen forrásból származó, jellemzően spanyol vagy görög szamócát próbálnak rásózni az emberre.