Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,033 $

„Nyomtalanul” eltűnt a fogaskerekű Budapest közlekedési térképéről

Jövő héten tárgyalják az újraindításával kapcsolatos előterjesztést, melyet Pokorni Zoltán nyújtott be.

Budapest, 2022. július 18. A budapesti fogaskerekû vasút, a fõváros egyetlen fogaskerekû vasútjának szerelvénye halad, a XII. kerületben, lejtmenetben a Széchenyi-hegyrõl a Városmajor felé. A köznyelvben csak fogasként emlegetett közlekedési eszköz 2008. augusztus 21-tõl formálisan a 60-as jelzésû villamos. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Kis Ambrus főpolgármester-helyettes Pokorni előterjesztése kapcsán elmondta, hogy sosem állt szándékukban a fogaskerekű leállítása, és megígérte, hogy lobbizni fognak a forrásokért, melyből újraindíthatják – írja a Magyar Nemzet.

Mint a HBweb közösségi oldalán megírta, „tovább dagad a Fogas-gate: ismét egy utalás a Városháza – BKK – BKV triumvirátustól arra, hogy szándék sincs a Fogaskerekű Vasút újraindítására.” Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

„A botrányosan nem pótolt térségeket, megállóhelyeket a Budapest GO alkalmazás fel sem kínálja már 2022. november 22. óta, valamint a 60-as vonalat a BKK A NAPPALI KÖZLEKEDÉSI HÁLÓZATRÓL NYOMTALANUL ELTÜNTETTE. Újraindítási céldátum NINCS.”

„Az őszi karbantartást félbehagyták, az üzem dolgozóit a BKV-n belül határozatlan időre más munkahelyeken helyezték el. A kommunikált, a tömegközlekedés nagy dézsájában egyébként jelentéktelen 120 millió Ft-os megtakarítást tény- és kumulált adatokkal alátámasztani nem tudják.”

A posztban felhívták a figyelmet arra is, hogy a fogaskerekű megmaradásáért civil petíciót indítottak, mely „napról-napra aktuálisabb”. Eddig közel kétezer aláírás gyűlt össze a kérés kapcsán.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.