Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,48 Ft
Euró
386,92 Ft
Font
450,23 Ft
Bitcoin
62,476 $

Az EU támogatást biztosít Ukrajnának az áramellátás és a fűtés helyreállításához

Az Európai Bizottság elnöke telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, a beszélgetés után pedig az EB-elnök egy nyilatkozatot adott ki.

Fotó: MTI/AP/Alex Brandon
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke telefonbeszélgetést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, majd a beszélgetést követően közzétett egy nyilatkozatot az EB legújabb erőfeszítései kapcsán.

Ursula von der Leyen nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy az EU „a lehető leggyorsabban” előkészíti a blokk tagállamaitól, valamint a Bizottság tartalékaiból származó nagy összegű adományok eljuttatását Ukrajna számára. Soron kívül 24 ember került kórházba, miután rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Hozzátette, az EU 200 darab közepes méretű transzformátort, valamint egy nagy méretű autotranszformátort szállít Ukrajnába Litvániából, egy közepes méretű autotranszformátort Lettországból, valamint további 40 generátort az EU romániai tartalékaiból.

Von der Leyen hangsúlyozta, e generátorok mindegyike képes szünetmentes áramellátást biztosítani egy kis- vagy közepes méretű kórház számára, hozzátéve, hogy Zelenszkijjel folytatott telefonbeszélgetés során kifejezte az EU „teljes szolidaritását” az ukrán néppel, akik Putyin „szándékos és barbár bombázása” miatt szenvednek.

Videón Szoboszlaiék hatgólos döntetlenje az Aston Villa ellen

A Liverpool már két góllal is vezetett, de ez sem volt elegendő ahhoz, hogy elhozzák a 3 pontot az Aston Villa otthonából.