Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
64,143 $

Kreml: Ukrajna „véget vethet a lakosság szenvedésének”, ha teljesíti a követeléseket

A szóvivő szerint az ukrán kormánynak minden lehetősége megvan rá, hogy normalizálja a helyzetet, egyúttal meg is oldja.

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a mesterséges intelligenciával foglalkozó, Artificial Intelligence Journey elnevezésű nemzetközi konferencián Moszkvában 2022. november 24-én. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz erők a tegnapi nap folyamán 70 rakétával bombázták Ukrajnát, amelynek következtében legalább 10 ember meghalt, emellett milliók maradtak áram nélkül, s ennek kapcsán Dmitrij Peszkovot is kérdőre vonták egyik legutóbbi interjúja során.

A Kreml szóvivője egészen pontosan azt a kérdést kapta, véleménye szerint hogyan egyeztethető össze az ukrán civilek helyzete azzal, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban kijelentette, nem akarja elpusztítani Ukrajnát és annak lakosságát. Soron kívül Újabb gyanúsítottja van a halálos Árpád hídi gázolásnak

„Ukrajna vezetésének minden lehetősége megvan arra, hogy normalizálja a helyzetet, egyúttal meg is oldja. Az orosz fél követeléseinek teljesítésével véget tudna vetni a lakosság minden szenvedésének”

– magyarázta.

Nem szabad meghajolni Oroszország akarata előtt

A Sky News szerint a tisztviselő ezzel arra a listára célzott, amelyet Moszkva még márciusban adott át Kijevnek, benne azokkal a követelésekkel, amelyek állításuk szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy a háború véget érjen.

A dokumentum többek között olyan dolgokat tartalmazott, mint hogy Ukrajna hagyjon fel a katonai műveletekkel, és rögzítse az alkotmányában, hogy nem kíván tagjává válni semmilyen blokknak (EU, NATO). Továbbá ismerje el a Krímet orosz területként, a Luhanszki és Donyecki Népköztársaságot pedig független államként.

Ám teljességgel valószerűtlen, hogy Kijev ebbe valaha is belemenjen, s ezzel több nyugati szövetséges is egyetértett, mondván, nem szabad meghajolni Oroszország akarata előtt, még akkor sem, ha ezzel azt ígéri, hogy véget vet a konfliktusnak.

Eddig még nem látott iPhone-t dobhat piacra az Apple

Egy friss elemzői jelentés szerint az Apple egy karcsúbb, kisebb kijelzővel rendelkező iPhone modellt dobhat piacra 2025-ben.