Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,45 Ft
Euró
397,90 Ft
Font
476,38 Ft
Bitcoin
63,650 $

Újabb katonai segítség Ukrajnának: nyugalmazott amerikai ezredes érkezett a frontra

Ő maga, és az általa irányított alakulat rögtön a frontvonal egyik legintenzívebb szakaszára indult, arra utalva, hogy a „Mozart kontra Wagner” immár elkezdődött.

...svg content...Fotó: Ukrán katonák áthelyezik állásukat a kelet-ukrajnai Donyecki területen az Ukrajna elleni orosz háborúban 2022. november 17-én. MTI/AP/Roman Csop
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Több ukrán forrás is beszámolt arról nemrégiben, miszerint a kelet-ukrajnai Bahmutba érkezett Andrew Milburn nyugalmazott amerikai tengerészgyalogos-ezredes, hogy az oroszok ellen harcoljon a háborúban.

Ám Milburn már régóta az országban van, ugyanis a hírek szerint a Mozart Group nevű zsoldosformációt vezeti, amelynek tagjai eddig nem vettek részt a harcokban, mivel az elsődleges feladatuk a gyalogság kiképzése volt. Soron kívül Szentkirályi: Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal akarják irányítani Budapestet

A Portfolio beszámolója alapján a nyugalmazott ezredes és az általa irányított alakulat most először csatlakozik az oroszok elleni harcokhoz, ráadásul rögtön a frontvonal egyik legintenzívebb szakaszára, Bahmutba indultak.

A Twitteren közzétettek egy videót Milburn érkezéséről, a bejegyzésben pedig arról írtak, hogy a férfi a saját maga által alapított katonai magánhadsereggel érkezett az ukrajnai településre, hogy Moszkva ellen küzdjön, s a „Mozart kontra Wagner” immár elkezdődött.

A Mozart Group teljesen nyíltan zsoldosformációként üzemel, ellentétben a külföldi önkéntesekből álló ukrán idegenlégióval, az ezredes korábban pedig azt is elismerte, hogy „amerikai magánbefektetők” pénzelik őket, ám nincsenek kapcsolatban semmilyen nyugati kormányzati szervvel.