Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,17 Ft
Font
452,51 Ft
Bitcoin
63,581 $

A mexikói szurkolókat is vizsgálja a FIFA, melegellenes skandálás lehet az oka 

A mexikóiak a lengyelek elleni mérkőzésen skandálhattak olyat, ami nem tetszett a nemzetközi szövetégnek, ezért vizsgálatot indítottak. 

Fotó: EPA/Mohamed Messara
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A FIFA szerdán vizsgálatot indított a Lengyelország elleni 0-0-s döntetlennel végződő mérkőzésen elhangzottak miatt, ugyanis állításuk szerint a mexikóiak esetleg diszkriminatív rigmusokat kiabálhattak – írja az ESPN

„A FIFA fegyelmi bizottsága eljárást indított a Mexikói Labdarúgó Szövetség ellen a mexikói szurkolók által a november 22-én lejátszott Mexikó – Lengyelország FIFA-világbajnoki mérkőzésen elhangzott skandálások miatt. Az eljárást a FIFA fegyelmi szabályzatának 13. cikke alapján indították meg” – olvasható az irányító testület szerdai közleményében. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

A Mexikói Labdarúgó-szövetséget (FMF) korábban már szankcionálta a FIFA, ugyanis többször előfordult, hogy LMBTQ-ellenes dalokat énekeltek.  

Mexikó nem először rúgja össze a port a FIFA-val

Tavaly a FIFA két világbajnoki selejtezőmérkőzésről egy meccsre csökkentette Mexikó büntetését, amelyet diszkriminatív szurkolói skandálások miatt, miután a nemzeti szövetség ígéretet tett arra, hogy a hazai és az amerikai mérkőzéseken oktatási és végrehajtási kampányt folytat, és öt évre kitiltja a stadionokból azokat a szurkolókat, akiket rajtakapnak ilyen skandáláson. 

A közleményből nem derül ki, hogy a FIFA mostani eljárása a melegellenes skandálás vagy a mexikói szurkolók egyéb viselkedése miatt indult-e.

Kedden a FIFA bejelentette, hogy az Ecuadori Labdarúgó-szövetség ellen is vizsgálat indult „a november 20-án lejátszott Katar-Ecuador FIFA-világbajnoki mérkőzésen az ecuadori szurkolók általi kántálás miatt”. A világbajnokság nyitómérkőzésén Ecuador 2-0-ra legyőzte a házigazda Katart.

A FIFA nem adott ütemtervet a mérkőzéseken tanúsított szurkolói magatartásért felelős mexikói és ecuadori szövetség elleni ügyek elbírálására, és nem közölte, hogy milyen büntetések várhatók.

Gulyás Gergely szerint Magyarország szívességet tesz az EU-nak az uniós elnökséggel

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország uniós elnöksége előnyös lehet az Európai Unió számára.