Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Kormányülés: munkában Orbán Viktorék (videó)

Orbán Viktor biztos abban, hogy megerősödve fog kikerülni az ország a válságból, mint tette azt korábban is.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik a közmédia óbudai székházához, ahol interjút adott a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában 2022. november 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnöknek komoly tapasztalata van válságkezelésben, mivel a Gyurcsány Ferenc vezette kormány után bőven volt tennivalója, majd jött a migrációs válság, több mint két évvel ezelőtt pedig a koronavírus.

Ezek a válságok alapvető módon írták át a forgatókönyveket, és amikor már azt gondoltuk, kicsit megnyugodhatunk a koronavírus enyhülésével, befutott egy sokkal nagyobb probléma, amit az ukrajnai háború és a szankciós politika generál.

Emiatt az egekbe szöktek az árak, az embereknek változtatniuk kellett a szokásaikon, és ellentétben a vírussal, nem látni a fényt az alagút végén. A magyar kormány is csak annyit tehet, hogy enyhíti az EU által hozott fájdalmas lépéseket, és számos változtatást vezet be.

Legutóbb is kormányülést tartott a kormány, amiről videós anyag készült. Orbán ezúttal is egyértelművé tette, hogy az energiafelárak letörése a feladat, amin már egy ideje gőzerővel dolgoznak a háttérben.

„Megerősödve kerülünk ki ebből a válságból is!” – tisztázta a miniszterelnök, aki eddig mindig el tudta érni, hogy Magyarország mentességet kapjon a legsúlyosabb szankciók alól, amik az energiákra vonatkoznak.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.