Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Mezcserére kötelezte a FIFA a belgákat

A szivárványos karszalag után újabb területen is beavatkozik a FIFA a csapatok üzenettovábbítási módszereibe.

Fotó: A belga Youri Tielemans (b) és a walesi Neco Williams a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 4. csoportjában játszott Belgium - Wales mérkőzésen Brüsszelben 2022. szeptember 22-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Mint ismert, korábban több csapat is szivárványszínű karszalaggal küldte volna ki a pályára csapatkapitányait, hogy az LMBTQ közösségek elfogadását népszerűsítsék, ám a szervezet nemet mondott erre.

A FIFA most újabb területen avatkozott be a társadalmi üzenetek továbbításának módjába, ugyanis a karszalag után a mezeknek is szigorú szabályoknak kell megfelelniük, ugyanis azokon sem tüntethetnek fel a csapatok olyan üzeneteket, amelyek mellőzik a szervezet jóváhagyását. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Mindez első körben a belgákat érinti kellemetlenül, akiknek el kell távolítaniuk a LOVE feliratot a második számú mezük gallérjáról. A belga labdarúgó-szövetség a döntést követően jelezte, hogy a három csoportmérkőzés során még biztosan a problémamentes hazai, vörös színű mezükben lépnek pályára, ám ígéretet tettek rá, hogy amennyiben továbbjutnak, a későbbiekben is gondoskodnak majd arról, hogy játékosaik az előírásoknak megfelelő szerelésben lépjenek pályára.

A belgák ugyanakkor elmondták, hogy szomorúak a döntés miatt, ám a FIFA nem hagyott számukra más választást, majd hozzátették, hogy minden más területen a további elképzeléseik szerint haladnak tovább.

Rövid időn belül ez már a második olyan döntés a FIFA részéről, amellyel korlátozza a csapatokat abban, hogy eljuttassák saját üzeneteiket a nézőkhöz. Harry Kane az Irán elleni mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy sajnálja, amiért a szervezet nem támogatja törekvéseiket, majd jelezte, hogy játékosként sajnos nem sok beleszólásuk van a dologba.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.