Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Már működésbe is állt az Integritás Hatóság

Eljött a pillanat, amikor működésbe állt az Integritás Hatóság Magyarországon.

Fotó: Dabóczi Kálmán alelnök (b), Bíró Ferenc elnök (k) és Molbusz Tímea alelnök (j) az Integritás Hatóság vezetőinek kinevezésén a Sándor-palota Tükörtermében 2022. november 4-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Megkezdte működését az Integritás Hatóság, az eddig beérkezett bejelentések feldolgozása folyamatban van – közölte a hatóság az MTI-vel szerdán. Azt írták, a hatóság igazgatósága november 18-án megtartotta alakuló ülését és a hatóság „a feszes törvényi határidőket teljesítve” megkezdte működését és a szakmai munkát. Az eddig beérkezett bejelentések feldolgozása folyamatban van – tették hozzá.

Közölték azt is, a törvényből levezethető alapfeladatok ellátása mellett az igazgatóság következő prioritása a szervezetfejlesztés, újonnan megalakult hatóságként „szükséges a munkáját feddhetetlenül, a legmagasabb szakmai szinten ellátni tudó munkatársak minél hamarabbi felvétele”. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A nyitott munkakörökhöz kapcsolódó pályázatok hamarosan elérhetőek lesznek a hatóság oldalán – írták, megjegyezve, az elhivatottságot érző leendő munkatársak jelentkezését addig a [email protected] címen várják.

Kiemelték: a hatóság személyes ügyfélszolgálatot nem üzemeltet, a közérdekű bejelentéseket írásban – postai úton a 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. címen, vagy elektronikus úton a [email protected] címen – lehet megtenni.

A tájékoztatás szerint az Integritás Hatóság a jogszabályi feladatainak megfelelően december elsejéig létrehozza a korrupcióellenes munkacsoportot, amely legkésőbb december 15-ig megtartja első ülését.

A munkacsoport nem kormányzati szereplőket képviselő tagjait nyílt pályázat keretében választja ki a hatóság. A pályázati felhívást november 11-én közzétették a https://eutaf.kormany.hu/korrupcioellenes-munkacsoport-ih oldalon, a pályázatok beadási határideje november 24. éjfél. A hatóság várja azon nem kormányzati szereplők jelentkezését, akiknek a korrupció elleni küzdelem szívügye és a korrupció visszaszorításáért tenni szeretnének – közölték.

(MTI)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.