Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,15 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
451,62 Ft
Bitcoin
70,838 $

Menczer Tamás elmagyarázta, miért utazik annyit Szijjártó Péter Oroszországba 

Világossá tette, hogy a magyar érdekeket a jövőben is meg fogják védeni, a külügyminiszter pedig bárhová, akár Oroszországba is el fog menni a magyar érdekek képviseletéért. 

...svg content...Fotó: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (j) Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert fogadja Moszkvában 2022. július 21-én. MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A magyarországi és a nemzetközi baloldal rendszeresen felháborodik azon, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy nem morális országba, mondjuk Oroszországba utazik. 

Bár a miniszter többször elmagyarázta, hogy ez mégis miért van, úgy tűnik, nem értik, nem akarják érteni. Menczer Tamás külügyi államtitkár most újabb kísérletet tett.  Soron kívül Halálos verőcei hajóbaleset: így emelték ki a roncsot a Dunából (videó)

„A balliberális oldal magyar és a nemzetközi képviselői nem értik, hogy Szijjártó Péter miért utazik Oroszországba tárgyalni. Felháborodnak” – kezdte bejegyzését a közösségi oldalán.   

Szijjártó Péter a magyar érdekeket képviseli

Rendben, akkor segítek: A magyar éves gázfelhasználás 85 százaléka orosz gáz. A magyar éves olajfelhasználás 65 százaléka orosz olaj. A paksi atomerőmű adja a magyarországi villamosenergia-termelés felét, az éves felhasználás harmadát. Paks 2 a jelenlegi 2000 megawattos kapacitást 4000-re növeli”. 

„Ilyen apróságok miatt megy a magyar külügyminiszter Oroszországba tárgyalni. Ugyanis Szijjártó Péter a magyar érdekeket képviseli.”  

Az energiabiztonságunk megőrzése alapvető érdekünk. Mi mindig a magyar érdeknek megfelelően döntünk és cselekszünk. Nem állunk be a kórusba, és ezért folyamatosan politikai támadásokat indítanak ellenünk, nyomást helyeznek ránk, de ezt már megszoktuk” – tette hozzá.   

„A magyar érdekeket a jövőben is meg fogjuk védeni, Szijjártó Péter pedig el fog menni Oroszországba, és bárhová, ahová kell, azért, hogy a magyar érdekeket képviselje” – jegyezte meg.  

Lázár János: Magyarország nem akar pusztán „leányvállalat” lenni

Ehelyett „szuverén ország akar maradni, amely érdekvezérelt módon működik együtt a gazdasági partnereivel”.