Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,84 Ft
Euró
385,41 Ft
Font
449,04 Ft
Bitcoin
65,859 $

Sörösdobozban próbált becsempészni egy pókmajmot, akár 20 évet is kaphat

Egy texasi nő talán nem is gondolta volna, hogy milyen rossz ötlet volt egy veszélyeztetett fajt csempészni: várhatóan ugyanis 20 év börtönbüntetésre ítélik.

...svg content...Fotó: Unsplash/Deb Dowd
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 20 éves Savannah Nicole Valdezt március 21-én tartóztatták le, amikor a texasi Brownsville-ben található Gateway nemzetközi hídon keresztül próbált meg belépni az Egyesült Államokba. A határon azonban a tisztviselők kiszúrtak egy lyukas fadobozt a nő kocsijában, melyről állította, hogy Mexikóban vásárolt sör van benne.

A tisztviselőknek azonban gyanús lett a nő viselkedése, ezért felnyitották a dobozt és felfedezték benne az élő pókmajmot: ekkor utasították a nőt, hogy álljon félre, mert további ellenőrzéseket kívánnak végezni. Soron kívül Robert Fico már nincs életveszélyben

A nyomozók később az interneten meg is találták a nő által feltett hirdetést, ahol a pókmajmot hirdette eladásra, sőt, még a telefonszámát is megadta. Valdez végül március 28-án adta fel magát a rendőrségen, és bűnösnek vallotta magát abban, hogy vadon élő állatokat csempészett be az Egyesült Államok területére, anélkül, hogy azt előzetesen bejelentette volna, sőt, november 2-án elmenekült egy ellenőrzőpontról is.

A majmot biztonságba helyezték és jelenleg egy floridai menhelyen van, a hatóságok közlése szerint „biztonságban él”. A UPI értesülései szerint Valdezt jövő januárban ítélhetik el, és ha bűnösnek találják, úgy akár 20 börtönbüntetést és 250 ezer dolláros pénzbírságot is kaphat.

Vitézy Dávid keményen üzent: Karácsony Gergely megfutamodott

Vitézy Dávid, úgy érzi, Karácsony Gergely megfutamodott az ATV főpolgármester-jelölti vitájától szerdán.

Óriási fordulat, Tuchel mégis a Bayern München edzője maradhat

Noha a felek korábban azt nyilatkozták, hogy biztosan külön folytatják, akkor is, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját, most ismét a maradásról egyeztetnek.

Felszállás közben kapott lángra egy hatalmas Boeing utasszállító egyik hajtóműje (videó)

Ezúttal felszállás közben akadtak gondok a Boeing egyik utasszállítójával, amiről videó készült, mely bizonyítékként szolgálhat a vizsgálat során.