Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,986 $

46-ra emelkedett az indonéziai földrengés halálos áldozatainak száma

Indonéziát egy 5,6-os erősségű földrengés rázta meg, a legfrissebb jelentések szerint pedig a halálos áldozatok száma 46 főre emelkedett.

...svg content...A pusztítás nyomait nézik munkások a Jáva szigetén fekvő Cianjurban 2022. november 21-én, miután 5.6-os erősségű földrengés rázta meg a várost és környékét. A természeti katasztrófa következtében legkevesebb húsz ember életét vesztette és háromszáz megsebesült. MTI/AP/Firman Taqur
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, 5,6-os erősségű földrengés rázta meg Indonéziát, a Sky News jelentése szerint pedig a korábbi 14-ről 46 főre emelkedett a halálos áldozatok száma, a sérülteké pedig 700 főre.

Herman Suherman, Cianjur egyik kerületi tisztviselője a Kompas TV-nek nyilatkozva megosztotta, a halálos áldozatok száma sajnos tovább növekedhet, hiszen az evakuálási munkálatokat nehezítik a földrengés nyomán kialakult földcsuszamlások. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A helyi katasztrófavédelmi ügynökség pedig arról számolt be, hogy rengetegen megsérültek, miután az összeomlott épületek törmelékei eltalálták őket, amikor menekültek.

A hatóságok közlése szerint egyes területeken az emberek jelenleg el vannak vágva a világtól, ám azon dolgoznak, hogy mindenkit evakuáljanak a veszélyes területekről.

A földrengés epicentrumát a Nyugat-Jáva tartománybeli Cianjur régióban jegyezték, a rengés következtében pedig több tucat épületben keletkezett kár, a fővárosban, Jakartában pedig a helyiek az utcára menekültek a rengő épületekből.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.