Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,137 $

Gareth Southgate: a játékosok letérdelnek az iráni vb-meccs előtt

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy játékosai szokás szerint ugyanúgy le fognak térdelni az Irán elleni mérkőzés előtt, mint bármikor máskor.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya a BBC jelentése szerint kijelentette, játékosai a mára hagyománnyá vált térdelős gesztust az iráni vb-mérkőzés előtt is meg fogják tenni.

A csapat George Floyd 2020-as halála óta minden mérkőzés előtt letérdel a pályán, ezzel jelezve, hogy elítélik a rasszizmust. Mint kiderült, a közelmúltban a csapatban felmerült az ügy, és megbeszéléseket is folytattak a kérdés kapcsán, végül azonban arra jutottak, hogy a katari vb alatt is folytatják a gesztust. Soron kívül Hét falut kellett evakuálni a nagy indonéz vulkán villámok szórta kitörése miatt (fotóval)

„Ez az, amit csapatként képviselünk, és amit már hosszú ideje csinálunk. Úgy érezzük, hogy ez a legnagyobb és a legerősebb nyilatkozat, mely körbejárja a világot, különösen a fiatalok számára, hogy lássák, nagyon fontos az elfogadás.”

Noha a koronavírus-járvány utáni nagy visszatérés után minden mérkőzés előtt letérdeltek, az idei szezon kezdete előtt úgy határoztak, csak a szezon során meghatározott pillanatokban térdelnek le, ahelyett, hogy minden mérkőzésen megtennék e gesztust.

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.