Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,06 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
465,82 Ft
Bitcoin
62,073 $

Elképesztő összeget keresett a FIFA a katari világbajnoksággal

A FIFA 7,5 milliárd dolláros rekordbevételt ért el, ez 1 milliárd dollárral több, mint a 2018-as torna bevétele.

...svg content...Zürich, 2020. december 7. A FIFA által közreadott képen a trófea a színpadon a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai csoportbeosztásának sorsolása elõtt Zürichben 2020. december 7-én. MTI/EPA/FIFA/Kurt Schorrer
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az eredmény, amelyet a FIFA vasárnap több mint 200 tagországának tisztségviselői előtt ismertetett, 1 milliárd dollárral több, mint amennyit a szervezet a 2018-as oroszországi eseményt megelőző világbajnoki ciklusból húzott be.

A többletbevételhez hozzájárultak a házigazdákkal kötött kereskedelmi megállapodások. A Qatar Energy kiemelt szponzorként csatlakozott, a harmadik szintű szponzorok között pedig a katari QNB bank és az Ooredoo távközlési vállalat is szerepel. Soron kívül Nem volt még ilyen meleg az első félév Magyarországon a 20. század kezdete óta

Az idei világbajnokság kulcsfontosságú közvetítési szerződéseit még Sepp Blatter elnöksége alatt írták alá, az oroszországi és a katari tornára vonatkozóan. Ezek közé tartozott a Fox amerikai televíziós társasággal és a katari BeIN Sports műsorszolgáltatóval kötött megállapodás is.

A FIFA fizeti a rendező országok szervezőbizottságait, a pénzdíjakat, a csapatok és a kísérő személyzet utazását és szállását. Emellett egy pénzügyi alapot is fenntart, amely a sportág fejlesztését segíti a rendező országban a torna végeztével – írja az Al Jazeera.

A szervezet bevételei a következő négy évben megközelíthetik a 10 milliárd dollárt, köszönhetően a női labdarúgásra vonatkozó új pénzügyi stratégiának és a 2026-os, az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban rendezendő világbajnokságnak, melyen először vesz részt 48 csapat.

Karácsony rengeteg traffipaxot ígért Budapesten, csak egy működik közülük

Mindössze egyetlen darab működik azon traffipaxok közül Budapesten, amikre még Karácsony Gergely tett ígéretet.