Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,06 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
464,88 Ft
Bitcoin
55,308 $

Katari sörtilalom: aggódnak a világbajnokság szponzorai

A világbajnokságon kizárólag Budweisert árulnak, a sörtilalom miatt viszont óriási bevételtől esnek el.

...svg content...MTI/EPA/ABIR SULTAN
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Tele van Doha Budweiseres reklámmal, azonban a napokban a FIFA Katarral együtt eldöntötte: a stadionok közelében tilos lesz sört árulni. A VIP-szektorokban ugyan maradnak a csapok, de a 63 milliós szerződés nagy bajba került.

A szponzorok pedig joggal aggódnak, hiszen egy kontraktus ilyen szintű módosítása az utolsó pillanatban nem vet túl jó fényt az adott rendezvényre, pláne ha dollármilliók forognak kockán – írja a The Guardian. Soron kívül Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választás szavazatainak teljes újraszámlálását

Egy cég képviselője névtelenséget kérve elmondta, hogy sok partner úgy érezte, hogy „a FIFA cserbenhagyta” őket. Hozzátette, informális megbeszélések sokasága folyik, hiszen rengeteg kifogás érkezett a világbajnokság szponzoraitól.

Az biztos, hogy a Budweiser jogi lépésekre készül, és bár a Bud Zero értékesítése biztosított Katarban, az alkoholmentes sör egymagában édeskevés az értékesítés egészét nézve.  A szervezők egyébként egészen a közelmúltig azt hangoztatták, hogy a torna kezdetéig megtalálják a középutat a nyugati szurkolók ízlése és Katar konzervatív kultúrája között.

Ezt az üzenetet legutóbb Fatma al-Nuaimi, a Legfelsőbb Bizottság kommunikációs vezetője erősítette meg, aki akkor így nyilatkozott: „Ami az alkoholt illeti, a vendégszeretet a kultúránk része, még ha az alkohol nem is az. Jelen lesz ott, ahol a szurkolók összegyűlnek, de nem nyíltan az utcán”.

A baloldali összefogás sikerével zárult a francia választások második fordulója

A vasárnapi nemzetgyűlési választások második fordulójában a baloldali koalíció megelőzte Emmanuel Macron pártszövetségét, de nem szerzett abszolút többséget.