Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,66 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,92 Ft
Bitcoin
61,771 $

Trivago: az európaiak spórolnak az utazáson, de nem mondanak le róla teljesen

Sokan az utazás módján, a szálláshely színvonalán és a pihenés hosszán igyekeznek spórolni, illetve az olcsóbb desztinációk is keresettebbek lettek.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Trivago utazási metakereső megfigyelései alapján kiderült, hogy az európaiak immár elkezdték szűkíteni az utazásaikra szánt költségvetést, amelynek hátterében az egyre növekvő megélhetési válság állhat.

A Bloomberg értesülései szerint ez abban mutatkozott meg, hogy a kikapcsolódni vágyók hajlamosabbak a rövidebb pihenés és az olcsóbb hotelek mellett dönteni, ami főként a fapados légitársaságoknak, például a Ryanairnek jöhet jól. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Matthias Tillmann, a Trivago pénzügyi igazgatója elmondta, miszerint a novemberi-januári periódus foglalásain már világosan látszik, hogy az utazni vágyók jobban szeretnének spórolni, amennyiben az adatokat összevetjük a 2019-es év azonos időszakáéval.

A népszerűtlenebb, de olcsóbb desztinációk is keresettek lettek

Emellett az is nyilvánvalóvá vált, hogy az emberek még közel sem látják olyan drasztikusan a helyzetet, hogy teljesen lemondjanak a nyaralásról, ugyanis a Trivago platformján leadott foglalások újra a covid előtti szintet ütik meg.

A többség az utazás módján, a szálláshely színvonalán és a pihenés hosszán igyekszik spórolni, mivel átlagosan 10 százalékkal lettek rövidebbek a nyaralások a vizsgált időszakban – derül ki a Napi.hu beszámolójából.

A takarékoskodás iránti igény továbbá abban is észrevehető, hogy felkapottak lettek a rendszerint kevésbé keresett mediterrán – görög és spanyol – városok, de Isztambul is az öt legnépszerűbb úti cél közé került, holott korábban csak a top 20-ban volt benne.